четвртак, 22. април 2021.

Mekike sa puno sira i kackavalja🧈🥠🍶🥛


langoš-recept

Sastojci i priprema:

- oko 1 kg. brašna 
- 40 gr. svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- 700 ml. mlake vode
- 2 kašičice šećera
- 1,5 kašičica soli

- ulje za prženje

Za premaz:

- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja

Ja praktikujem da vruće lepinje odmah premažem sa belim lukom bez dodavanja ulja.

- 400 gr. kisele pavlake
- 400 gr. narendanog kačkavalja (bilo koji)
- so
  
Količina sira i pavlake može i po vašem ukusu.


U vanglu stavite malku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno uz pomoć šoljice dodajte brašno i naravno ne zaboravite so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste. 

Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice.
Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje.


Svaku lopticu rukama razvucite i spuštajte u vruće ulje. Pržite sa obe sttrane dok fino ne porumene pa izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška masnoće. I tako do kraja, dok ne ispržite sve langošice.

Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i izmešajte sa ulje i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselu pavlaku, posolite i pospite sirom. 

Prijatno🍳😍

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...