Sastojci i priprema:
- oko 1 kg. brašna
- 40 gr. svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- 700 ml. mlake vode
- 2 kašičice šećera
- 1,5 kašičica soli
Za premaz:
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
Ja praktikujem da vruće lepinje odmah premažem sa belim lukom bez dodavanja ulja.
- 400 gr. kisele pavlake
- 400 gr. narendanog kačkavalja (bilo koji)
- so
Količina sira i pavlake može i po vašem ukusu.
U vanglu stavite malku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno uz pomoć šoljice dodajte brašno i naravno ne zaboravite so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste.
Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice.
Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje.
Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i izmešajte sa ulje i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselu pavlaku, posolite i pospite sirom.
Prijatno🍳😍
Нема коментара:
Постави коментар