Potrebno je:
(za dve porcije)
pakovanje smrznutih lignji
(ili 4 komada većih svežih)
100g prezli
2 kašike oštrog brašna
so
nekoliko kašika maslinovog ulja
za perliv/umak:
50ml maslinovog ulja
veza peršuna
nekoliko čenova belog luka
sok od pola limuna
prstohvat soli
Postupak
Lignje odmrznite i naseckajte na kolutove širine 1,5 do 2cm.
Dok se lignje otkrave možete napraviti umak tako što ćete umešati u maslinovo ulje usitnjeni beli luk, peršun, limunov sok i so.
Ocedite lignite dobro od vode i ako treba malo utapkajte papirnim ubrusima.
Izmešajte prezle, brašno i so.
Uključite rernu da se zagreje.
Umešajte dobro lignje u mešavinu s prezlama. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom, pospite maslinovim uljem i peršunom.
Pecite ih oko 25 minuta na jačoj (skoro najjačoj) temperaturi rerne.
Grilovano povrće je odličan prilog uz njih ali lignje su i samo uz ovaj preliv zanosne.
Prijatno!🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар