Sastojci i priprema:
Kora:
- 5 belanaca - 5 kašika šećera - 1,5 kašika brašna - 5 kašika mlevene plazme
3 - 4 kašike vode ili mleka za prelivanje pečenih kora
Prave se ovakve 3 kore.
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Umešati brašno i plazmu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do 20 minuta. Pečene kore premazati vodom ili mlekom, 3-4 kašike je dovoljno.
Fil:
- 15 žumanaca - 150 gr. šećera - 200 gr. maslaca ili margarina - 100 gr. crne milka čokolade - 100 gr. bele milka čokolade - 200 gr. mlevene plazme - 100 gr. mlevenih lešnika (lepše ako su predhodno pečeni) - 300 ml. slatke pavlake
Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje, oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi. Za to vreme rastopiti čokolade, umutiti maslac i slatku pavlaku. U fil mikserom umešati maslac i četiri pune kašike slatke pavlake. Umešati lešnike i plazma keks. Podeliti fil na dva dela, u jedna deo staviti rastopljenu tamnu čokoladu u drugi deo rastopljenu belu čokoladu.
Na tacnu staviti kalup i u njemu filovati tortu. Kora, tamniji fil, slatka pavlaka, kora, svetliji fil, slatka pavlaka, kora. Odozgo izmešati ostatake filova, uvek ostavim kašiku-dve fila i malo slatke pavlake. To mi bude fil s kojim premažem treću koru. Možete ukrasiti šlagom ili rastopljenom čokoladom. Torta mora da odstoji jedna dan u frižideru pa tek onda seći i poslužiti. Prijatno! |
Нема коментара:
Постави коментар