Sastojci:
I deo ↓
20 g putera
30 g brašna
120 ml kipućeg mleka
soli i bibera po ukusu
prstohvat muskatnog oraščića
2 žumanceta
II deo ↓
40 g rendanog parmezana
2 i po belanceta*
prstohvat soli
+ malo putera i parmezana za premazivanje posuda
Priprema:
Posude premažite puterom, pospite sa malo parmezana i ostavite sa strane. Rernu uključite na 200 stepeni.
Puter stavite na srednju jačinu da se otopi a zatim dodajte brašno i pržite nekoliko minuta sve vreme muteći žicom. Važno je da puter ne promeni boju. Sklonite sa vatre, sačekajte da nestanu mehurići pa odmah ulijte kipuće mleko i mutite žicom da se sjedini. Začinite po ukusu i vratite na ringlu. Kuvajte još minut sve vreme mešajući a zatim dodajte jedno po jedno žumance i dobro sjedinite žicom. Dobićete gusti sos. Sklonite ga sa vatre.
Sada umutite belanca i so u čvrst sneg. *Količina je 2 i po belanceta jer sam prepolovila Džulijin recept. Najbolje je da odvojite dva belanceta a da treće blago razmutite i otprilike polovinu dodate količini koja je potrebna. Kašiku snega dodati sosu i blago izmešati varjačom. Zatim, dodati sir i preostala belanca pa laganim kružnim pokretima sve sjediniti u vazdušastu smesu.
Napunite kalupe skoro do vrha i sve ih poređajte na tanji pleh. Možete posuti parmezan preko. Kada ih stavite u rernu, smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite oko 20 minuta ili dok suflei fino ne porumene. Poslužite odmah nakon vađenja iz rerne.
Prijatno😍🥂
Нема коментара:
Постави коментар