уторак, 27. април 2021.

SUFLE OD SIRA🧀🍶

sufle od sira

                                                  Sastojci:

I deo ↓

20 g putera

30 g brašna

120 ml kipućeg mleka

soli i bibera po ukusu

prstohvat muskatnog oraščića

2 žumanceta

II deo ↓

40 g rendanog parmezana

2 i po belanceta*

prstohvat soli

+ malo putera i parmezana za premazivanje posuda

Priprema:

Posude premažite puterom, pospite sa malo parmezana i ostavite sa strane. Rernu uključite na 200 stepeni.

Puter stavite na srednju jačinu da se otopi a zatim dodajte brašno i pržite nekoliko minuta sve vreme muteći žicom. Važno je da puter ne promeni boju. Sklonite sa vatre, sačekajte da nestanu mehurići pa odmah ulijte kipuće mleko i mutite žicom da se sjedini. Začinite po ukusu i vratite na ringlu. Kuvajte još minut sve vreme mešajući a zatim dodajte jedno po jedno žumance i dobro sjedinite žicom. Dobićete gusti sos. Sklonite ga sa vatre.

Sada umutite belanca i so u čvrst sneg. *Količina je 2 i po belanceta jer sam prepolovila Džulijin recept. Najbolje je da odvojite dva belanceta a da treće blago razmutite i otprilike polovinu dodate količini koja je potrebna. Kašiku snega dodati sosu i blago izmešati varjačom. Zatim, dodati sir i preostala belanca pa laganim kružnim pokretima sve sjediniti u vazdušastu smesu.

Napunite kalupe skoro do vrha i sve ih poređajte na tanji pleh. Možete posuti parmezan preko. Kada ih stavite u rernu, smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite oko 20 minuta ili dok suflei fino ne porumene. Poslužite odmah nakon vađenja iz rerne.

Prijatno😍🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...