Sastojci i priprema:
-1 vekna hleba
- 300 - 400 gr. spanaća
- 4 jaja
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kutija zdenka sira ili 200 - 300 gr. krem sira, pavlake, sitnog sira...
Za premaz hleba:
- 3-4 kašike ulja
- 1 čen belog luka
- pola veze peršunovog lišća (može i suvo ili bosiljak)
- 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)
Izmešati.
Isecite hleb na 5 delova, izdubite sredinu, neka dno ostane da fil ne iscuri. Premažite koricu hleba premazom. Skuvati spanać, usitniti ga. Umutiti jaja, dodati spanać, ulje, so, i sredinub hleba. Puniti ovim filom korpice od hleba. Odozgo staviti sir, još malo premazati gornju stranu hleba i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Jede se dok je vruće uz mlećne i suhomesnate proizvode, uz krišku limuna...A kada se ohladi mogu se iseći dekorativni, manji komadi za posluženje gostiju.
Prijatno!🥰😍
Нема коментара:
Постави коментар