Sastojci:
200 g mocarela sir
2 jaja
100 g brašna
100 g prezli
1 kašičica soli
1 kašičica sitno seckanog svežeg peršuna
1/2 kašičice ljute tucane paprike
malo bibera, po želji
suncokretovo ulje za prženje
Priprema:
Za početak, hladnu mocarelu osušite ubrusom i isecite na željene komade. Da biste lakše isekli mocarelu, možete je osušenu staviti u prozirnu foliju i staviti u friz na 15-ak minuta da se stegne. Zatim, hladnu i isečenu mocarelu uvaljajte u mešavinu brašna, malo soli, svežeg peršuna, tucane paprike i bibera. Slobodno dodajte još neki začin koji volite.
Tako uvaljane komade sira naređajte na jedan tanjir i stavite ponovo u friz dok pripremite ostalo. Mocarela može brzo da se otopi samo stajanjem na sobnoj temepraturi, pa je zato važno da je uvijenu u brašno držite u frižideru do samog stavljanja u ulje.
Zatim, jaja razmutite sa malo soli a prezle stavite u jedan tanjir. Ulje stavite u manju šerpicu i zagrejte na srednju jačinu. Kada je ulje zagrejano, tada sir izvadite iz friza i komad po komad umočite u jaja a zatim dobro uvaljajte u prezle i stavite u zagrejano ulje. Pržite 2-3 minuta, toliko da porumene i izvadite na ubrus. Ponovite sa preostalim sirom.
Prijatno😍🥂
Нема коментара:
Постави коментар