POTREBNO ZA DVE OSOBE:
Dresing ili preliv:
- 4 kasike majoneza
- 1 kasika senfa
- malo maslinovog ulja
- 2 cena belog luka
- 2-3 kasike jogurta
Ostali sastojci:
- 200 gr. pilećeg belog mesa
- nekoliko listića pančete (sušena slanina)
- tost hleb isećen na kockice - kruton
- 1 glavica zelene salate
- malo rendanog parmezana
PRIPREMA:
Sitno iseckajte beli luk, dodajte majonez, senf, ulje, jogurt. Sve dobro umutite i ostaviti u frizideru dok pripremite meso. Dresing treba da bude gust.
- Ispecite na malo ulja trakice od pilećeg belog mesa i posolite po ukusu.
- Nekoliko listica pančete, tanko rezane, ispržite na tiganju bez dodatka ulja.
- Isecite komade tost hleba na kockice, zagrejte malo ulja i ispržite uz neprestano mešanje. Treba da su zlatni i hrskavi.
- Operite nekoliko listova zelene salate,isecite na trake i ubacite u veliku činiju. Preko nje izrendate malo parmezana i stavite kockice od hleba prelijte sa prelivom (ostavite dve tri kasike da prelijte i od gore).
- Na tanjir stavite deo salate, naredjajte na sredinu komade belog mesa,isprženu pančetu, po zelji pospite malo parmezana i prelite sa ostalim dresingom.
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар