Sastojci i priprema:
- 400 gr. testenine (bilo koji makaroni)
- 120 gr. suve kobasice
- 100 gr. salame (ne mora)
- 200 gr. kačkavalja
- 5 kašika kukuruza šećerca
- kašičica origana
- 200 gr. pica kečapa
- 200 gr. mariniranih šampinjona (mogu i sveži, izdinstani)
Za preliv:
- 3 jaja
- 1,5 dcl. jogurta
- 2 kašike brašna
- 2 prstohvata soli
Još 50 gr. kačkavalja da se nariba na pečen nabujak.
Kuvajte makarone u slanoj vodi. Ja ih obarim do pola jer se u rerni još dopeku i omekšaju.
U proceđene makarone ubacite iseckan kačkavalj, kobasicu, salamu (ja ne stavljam), šampinjone, kukuruz (oblično je sa njim), kečap, origano. Promešajte i prespite u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Umutite jaja sa dva prstohvata soli, dodajte jogurt i brašno.
Prelijte preko makarona, prekrijte i stavite da se peče oko 30 minuta u već zagrejanoj rerni na 240 stepeni. Pred kraj pečenja sklonite foliju ili poklopac da bi se odgore lepo zapeklo (pazite da se ne sasuše gornji makaroni). Na pečeno naribajte sir i pospite origanom.
Poslužite dok je toplo, naravno uz kečap. Prijatno🍝🍜🥂
Нема коментара:
Постави коментар