Šeherezada torta sa turskim keksom
Popularna i tražena torta sa turskim keksom, bez pečenja.
Gotova za čas.
Sastojci i priprema:
- 2 pakovanja turskog keksa
- 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 gr.)
- 1,700 ml. mleka + 400 ml. da se umuti šlag
- 250 gr. maslaca ili margarina
- 200 gr. šećera
- 300 gr. šlaga sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml. slatke pavlake (za oblaganje torte)
Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 - 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom.
Umutite i šlag sa 400 ml. hladnog mleka. Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.
Ostavite tortu da se stegne pa je poslužite. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар