среда, 21. април 2021.

Socna boranija iz rerne🥘🍅🥗🥫



recepti-za-rucak

Sastojci i priprema:

- 700 gr. boranije (sveza ili zamrznuta, zuta ili zelena)
- 300 gr. mlevenog mesa (bilo koje)
- 150 ml. paradajz pelata ili kuvanog paradajza
- 150 ml. vode (ako koristite kuvani paradajz stavite samo 100 ml. vode)
- 1 velika glavica crnog luka
- 50 ml. ulja
- 3 kasike brasna
- 1 jaje
- 200 gr. kisele pavlake
- persunovo lisce
- so, biber, 1 kasika sitne crvene paprike
- ukoliko zelite stavite kolutove paradajza


Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi da bude mekana. Izdinstajte luk na ulju, dodajte meso, paradajz pelat, vodu, persunovo lisce, so, biber, sitnu crvenu papriku. Krckajte 10 minuta. Ocedjenu boraniju dodajte izdinstanom mesu koje ste sklonili sa sporeta. Dodajte 2 kasike brasna, promesajte i stavite sve u tepsiju ili vatrostalni pekac.

Umutite jaje sa pavlakom, brasnom, malo posolite i prelijte preko boranije. Pecite u rerni oko 20 minuta na najacoj temperaturi. Prijatno!🥰🥰

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...