Sastojci:
2 jajeta (odvojeno belance i žumance)
1 šolja brašna (130 g)
3/4 šolje mleka (oko 200 ml)
1/4 šolje jogurta (50 ml)
1/4 šolje rastopljenog putera (oko 50 g)
1 puna kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
vanilin šećer i ekstrakt vanile, za slatke palačinke
Priprema:
Odvojite belance i žumance. Žumace pomešajte sa mlekom, pa dodajte rastopljen puter i so. Zatim, postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i umutite u gusto testo (gušće nego za obične palačinke). U odvojenoj činiji umutite belance u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim, dodajte umućeno belance drugoj smesi i nežno izmešajte da se sve sjedini.
Zagrejte tiganj an srednju jačinu. Ukoliko koristite liveno posuđe, zagrejte ga otprilike na trećem od 6 stupnjeva. Nauljite ga pa sipajte smesu kašikom tako da dobijete nekoliko palačinki. Jedna puna kašika smese je dovoljna za jednu palačinku. Sačekjte da se po površini pojave mehurići a zatim ih okrenite na drugu stranu i prižite još minut. Izvadite ih na tanjir pa ponovite sa preostalim testom. Od ove količine izađe oko 15 palačinki.
Prijatno🥰🍷
Нема коментара:
Постави коментар