Sastojci:
250 g ovsenih pahuljica
100 g ražanih pahuljica
50 g badema
50 g oraha
50 g suvog grožđa
50 g suvih brusnica
1 kašičica cimeta
60 g meda
60 g kokosovg ulja
Priprema:
Rernu uključite na 160 stepeni. Sve suve sastojke dobro pomešajte u većoj činiji. Bademe i orahe možete iseći na manje komade. U odvojenoj posudi pomešajte med i kokosovo ulje. Ako je ulje stegnuto, stavite ga zajedno sa medom u mikrotalasnu na nekoliko sekundi, da se opusti tek toliko da možete lepo da ih sjedinite. Dodajte mešavinu meda i ulja suvim sastojcima pa dobro izmešajte da sve izgleda kao da je vlažno. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje pa ravnomerno rasporedite i pecite 30-40 minuta u zavisnosti od toga koliko želite da bude zapečeno – ja volim da je bolje pečeno pa sam pekla oko 40 minuta.
Ostavite da se ohladi pa stavite u teglu i držite dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi do dve nedelje.
Prijatno🥰🍷
Нема коментара:
Постави коментар