Sastojci:
Testo:
350 g mekog brašna T400
1 ravna kašičica soli
1 ravna kašičica praška za pecivo
180-200 ml tople vode (možda i više, zavisno od brašna)
Začinjeno maslinovo ulje:
50-60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 puna kašičica sušenog origana
prstohvat soli
malo bibera
Ostalo:
1/2 ili cela konzerva paradajz sosa za picu (koristila sam Mutti i odličan je)
100 g pršute
100 g buđavog sira
nekoliko čeri paradajza za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke za testo u jednoj činiji. Postepeno dodajte toplu vodu i mešajte varjačom dok je moguće. Zatim, sve preručite na radnu površinu i mesite rukama uz postepeno dodavanje brašna, sve dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruke. kada je testo gotovo, ostavite ga na radnoj površini da odmori 5-10 minuta.
Za to vreme zagrejte gril tiganj. Ja koristim tučani gril tiganj i njemu treba dosta više vremena da se zagreje ali vi koristite šta god da imate. Možete korititi električni roštilj ili one gril tostere ili čak običan teflonski tiganj.
Dok testo odmara možete pripremiti začinjeno ulje tako što ćete u jednoj činijici pomešati maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, biber i origano.
Testo koje je odmorilo podelite na 6 jednakih delova i od svakog formirajte lopticu. Trebalo bi da vam je tiganj sada već zagrejan, pa odmah jednu lopticu razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini tako da dobijete krug. Pecite sa jedne strane toliko da se na površini pojave mehurići pa okrenite i odmah premažite ispečenu sranu uljem sa začinima.
Odmah stavite sos od paradajza, stavite neku šnitu pršute i izmrvite malo buđavog sira. Sklonite sa vatre i služite odmah! Od trenutka kada ste zamesili testo, za pripremu jedne ovakve ini pice potrebno je oko 4 minuta.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар