Sastojci:
300 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
2 kašike vanilinog šećera
3 jajeta
1-2 kašike šećera
8 kriški mlečnog tost hleba
150 g putera
Preliv ↓
100 g krem sira
2 kašike meda
1 kašika mleka
2 kašike slatke pavlake
Toping → 200 g jagoda, med po ukusu
Priprema:
Pomešajte mleko, ekstrakt vanile, vanilin šećer, šećer i jaja. Zagrejte komad putera u tiganju na srednjoj jačini (za svaki komad hleba biće potreban po jedan komad putera). Krišku hleba dobro umočite u pripremljenu smesu od mleka i jaja pa pecite na zagrejanom puteru, po par minuta sa svake strane. To uradite sa svim parčićima. Gotove prženice ređajte jednu na drugu. Za sos, pomešajte krem sir, med, mleko i slatku pavlaku. Sos prelijte preko francuskih prženica a na vrh dodajte jagode ili drugo voće po ukusu i prelijte medom.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар