Sastojci:
250 g mesnate slanine
6 kriški starog hleba
2 jaja
250-300 ml pavlake za kuvanje
So i biber, po ukusu
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašičica putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni a kalup za mafine obložite papirićima za pečenje. Slaninu i hleb isecite na kocke. Na tiganju rastopite puter pa stavite slaninu i pržite je uz mešanje da porumeni. Dodajte iseckan hleb pa uz mešanje pržite da se obloži masnoćom slanine i putera sa svih strana. Trajaće nekoliko minuta.
U međuvremenu u posudi izmešajte jaja, pavlaku za kuvanje i začine. Isprženu slaninu i hleb preručite u čistu posudu pa prelijte napravljenom smesom. Dobro zimešajte a zatim sipajte u kalupe za mafine. Ja sam napunila 6 ali ostalo mi je smese za još 2. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pečenja sačekajte da se prohlade, da bi se stegli i bili kompaktniji, pa ih onda izvadite iz kalupa i poslužite. Jako su ukusni i kada su hladni.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар