уторак, 27. април 2021.

Slani mafini🥓🧀🥨

 

                                                 Sastojci:

250 g mesnate slanine
6 kriški starog hleba
2 jaja
250-300 ml pavlake za kuvanje
So i biber, po ukusu
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašičica putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni a kalup za mafine obložite papirićima za pečenje. Slaninu i hleb isecite na kocke. Na tiganju rastopite puter pa stavite slaninu i pržite je uz mešanje da porumeni. Dodajte iseckan hleb pa uz mešanje pržite da se obloži masnoćom slanine i putera sa svih strana. Trajaće nekoliko minuta. 

U međuvremenu u posudi izmešajte jaja, pavlaku za kuvanje i začine. Isprženu slaninu i hleb preručite u čistu posudu pa prelijte napravljenom smesom. Dobro zimešajte a zatim sipajte u kalupe za mafine. Ja sam napunila 6 ali ostalo mi je smese za još 2. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pečenja sačekajte da se prohlade, da bi se stegli i bili kompaktniji, pa ih onda izvadite iz kalupa i poslužite. Jako su ukusni i kada su hladni.

Prijatno🥰🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...