Pirinač sa spanaćem iz rerne
Sastojci i priprema:
- 500 gr. pirinča
- 1 glavica crnog luka (moze i praziluk)
- 3 čena belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- oko 250 gr. spanaća (može sveži ili zamrznuti, ne treba ga kuvati)
- 1 kašika suvog začina
- 100 ml. ulja
- so
-biber
- malo šargarepe
Odozgo možete staviti pečene šampinjone ili poslužiti uz pečene sojine šnicle, posne fašire, ribu ili ako ne postite uz bilo koje meso..
Pirinač operite i skuvajte. Izdinstajte luk pa izmešajte sa kuvanim pirinčem, dodajte iseckan beli luk, peršun, iseckan spanać (ja ga izmiksam u seckalici). Začinite i stavite u tepsiju. Odozgo naribajte mali komadić šargarepe. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар