среда, 21. април 2021.

Brzi veganski rucak🥬🥦🧄🍅

 

         Pirinač sa spanaćem iz rerne


posni-rucak-iz-rerne

Sastojci i priprema:

- 500 gr. pirinča
- 1 glavica crnog luka (moze i praziluk)
- 3 čena belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- oko 250 gr. spanaća (može sveži ili zamrznuti,  ne treba ga kuvati)
- 1 kašika suvog začina
- 100 ml. ulja
- so
-biber
- malo šargarepe

Odozgo možete staviti pečene šampinjone ili poslužiti uz pečene sojine šnicle, posne fašire, ribu ili ako ne postite uz bilo koje meso..

Pirinač operite i skuvajte. Izdinstajte luk pa izmešajte sa kuvanim pirinčem, dodajte iseckan beli luk, peršun, iseckan spanać (ja ga izmiksam u seckalici). Začinite i stavite u tepsiju. Odozgo naribajte mali komadić šargarepe. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...