Sastojci i priprema:
- tikvica srednja (oko 600 - 700 gr.)
- 1 glavica luka
- 3 - 4 cena belog luka (ili manje ako ne volite toliko)
- 1 sargarepa (manja)
- 70 gr. celera
- 3 - 4 krompira (oko 350 gr.)
- 2 paradajza (ili pelat)
- mirodjija
- persunovo lisce
- 2-3 kasike ulja
- biber, suvi zacin, so
Ako ne pravite posnu varijantu umutite 1 jaje, 1 kasiku brasna i 150 gr. kisele pavlake da zgusnete jelo. Ako je posno onda samo brasno i vodu ili napravite blagu zapsku.
Mozete dodati malo limuna ili sirceta.
Za kuvanje jela potrebno je oko 600 - 700 ml. vode (zavisi koju gustinu volite).
Jelo se kuva oko 40 minuta zajedno sa dinstanjem luka.
Izdinstati luk na ulju, ja dodam odmah i beli luk. Potom iseckan krompir, sargarepu, celer. Kratko dinstati i dodati iseckan paradajz i 200 ml. vode. Zatim idu iseckane tikvice, kratko dinstati, dodati jos vode. Kuvati dok sve ne omeksa pa dodati zacine i iseckanu mirodjiju i lisce. Na kraju umesati umuceno jaje sa pavlakom i brasnom. Kuvati kratko i posluziti. Prijatno!🥰🥰
Нема коментара:
Постави коментар