Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica soli
250 g mlevene junetine
1 konzerva oljuštenog paradajza
1 pakovanje njoki
2 šake baby spanaća,
Po ½ kašičice začina: peršun, vlašac, bosiljak, mirođija, origano
1 kašičica pesto sosa
Biber, po ukusu
Za serviranje:
Parmezan, maslinovo ulje, biber
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckan beli i crni luk sa malo soli. Kada je luk omekšao, dodajte mleveno meso i pržite ga 10-ak minuta uz povremeno mešanje. Neka uhvati koricu, to će dati dodatan ukus. Dodajte sve suve začine i pesto sos pa pržite još kratko da puste aromu.
Zatim, u šerpu sipajte paradajz iz konzerve i promešajte da varjača skine sve što se zalepilo po dnu. Nalijte još 600-700 ml vode pa pustite da provri. Kada provri, sipajte njoke i pustite da isplivaju na površinu a zatim kuvajte još nekoliko minuta da se skuvaju u potpunosti jer su malo veće. Dodajte spanać, još jednom probajte da viditeda li treba da dodate nešto od začina i to je to.
Servirajte sa malo rendanog parmezana, kašičicom maslinovog ulja i malo bibera.
Prijatno🥂🍲
Нема коментара:
Постави коментар