субота, 24. април 2021.

Corba sa njokama🍲🥗🥂


                                                Sastojci:

2 kašike  maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica soli
250 g mlevene junetine
1 konzerva oljuštenog paradajza
1 pakovanje njoki
2 šake baby spanaća,
Po ½ kašičice začina: peršun, vlašac, bosiljak, mirođija, origano
1 kašičica pesto sosa
Biber, po ukusu

Za serviranje:
Parmezan, maslinovo ulje, biber

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan beli i crni luk sa malo soli. Kada je luk omekšao, dodajte mleveno meso i pržite ga 10-ak minuta uz povremeno mešanje. Neka uhvati koricu, to će dati dodatan ukus. Dodajte sve suve začine i pesto sos pa pržite još kratko da puste aromu.

Zatim, u šerpu sipajte paradajz iz konzerve i promešajte da varjača skine sve što se zalepilo po dnu. Nalijte još 600-700 ml vode pa pustite da provri. Kada provri, sipajte njoke i pustite da isplivaju na površinu a zatim kuvajte još nekoliko minuta da se skuvaju u potpunosti jer su malo veće. Dodajte spanać, još jednom probajte da viditeda li treba da dodate nešto od začina i to je to.

Servirajte sa malo rendanog parmezana, kašičicom maslinovog ulja i malo bibera. 

Prijatno🥂🍲

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...