Sastojci:
2 šnita dimljene slanine
1 crni luk
1 manji beli deo praziluka
2 čena belog luka
2 šargarepe
5 prokelja
5 šampinjona
1 krompir
100 g zelene boranije
1 l bistre pileće supe ili 1 kocka za supu
1/2 konzerve crvenog pasulja
400 g pelata u konzervi
so i biber po ukusu
100 g sitne testenine po ukusu
sveži bosiljak ili sveži peršun za kraj
prepečeni hleb za serviranje
Priprema:
Slanincu propržite u velikoj šerpi toliko da pusti masnoću a zatim dodajte sitno seckani crni luk, praziluk i beli luk. Pržite nekoliko minuta pa dodajte seckanu šargarepu. Nastavite sa prženjem 10-ak minuta da povrće blago omekša, uz povremeno mešanje. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode.
Zatim, dodajte prokelj sečen na četvrtine, šampinjone sečene na listiće, krompir sečen na kockice i boraniju sečenu na manje komade. Sve izmešajte i kratko propržite. Nalijte litar bistre domaće supe ili nalijte litar vode i dodajte 1 pileću kocku za supu, sve promešajte, poklopite i pustite da provri.
Zatim, dodajte pelate i pasulj, posolite i pobiberite po ukusu, promešajte, poklopite, smanjite vatru i krčkajte 30-40 minuta uz povremeno mešanje. 15 minuta pred kraj kuvanja ubacite testeninu. Na kraju dodajte sveži sitno seckani bosiljak ili peršun i servirajte uz prepečeni hleb.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар