субота, 24. април 2021.

POTAŽ OD ŠPARGLE🥗🍲🥂

 


Sastojci:

1 kašičica putera ili maslinovog ulja
1 čen belog luka
1/2 glavice crnog luka
350-400 g špargle isečene na komade (ostavite neki vrh za dekoraciju)
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1 mali mladi krompir seckan na kockice
750 ml bistre povrtne supe
so i biber, prema ukusu
za serviranje: komadići dvopeka, malo grčkog jogurta, peršun, balzamiko sos

Priprema:

Na rastopljenom puteru (ili ulju) propržite crni i beli luk tek toliko da omekšaju, uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte oprane i isečene špargle zajedno sa seckanim peršunom i krompirom. Promešajte i dinstajte 5-6 minuta da špargla blago omekša.

*nekoliko vrhova šargle možete da ostavte sa strane pa da ih dodate supi 4-5 minuta pred kraj kuvanja i da ih iskoristite za dekoraciju.

Nalijte povrtnu supu i kuvajte 20-ak minuta da špargla potpuno omekša. Sklonite sa vatre a zatim štapnim mikserom blendajte dok ne dobijete potaž potpuno ujednačene gustine. Servirajte sa hlebom, peršunom, grčkim jogurtom i balzamiko sosom, po ukusu.

Prijatno🥰🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...