Sastojci:
1 kašičica putera ili maslinovog ulja
1 čen belog luka
1/2 glavice crnog luka
350-400 g špargle isečene na komade (ostavite neki vrh za dekoraciju)
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1 mali mladi krompir seckan na kockice
750 ml bistre povrtne supe
so i biber, prema ukusu
za serviranje: komadići dvopeka, malo grčkog jogurta, peršun, balzamiko sos
Priprema:
Na rastopljenom puteru (ili ulju) propržite crni i beli luk tek toliko da omekšaju, uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte oprane i isečene špargle zajedno sa seckanim peršunom i krompirom. Promešajte i dinstajte 5-6 minuta da špargla blago omekša.
*nekoliko vrhova šargle možete da ostavte sa strane pa da ih dodate supi 4-5 minuta pred kraj kuvanja i da ih iskoristite za dekoraciju.
Nalijte povrtnu supu i kuvajte 20-ak minuta da špargla potpuno omekša. Sklonite sa vatre a zatim štapnim mikserom blendajte dok ne dobijete potaž potpuno ujednačene gustine. Servirajte sa hlebom, peršunom, grčkim jogurtom i balzamiko sosom, po ukusu.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар