Sastojci:
1 vrlo mali ljubičasti luk, sitno rendan
1 mala šargarepa, sinto rendana
2 manja krompira skuvana u slanoj vodi
300ml vode
250 ml soka od paradajza (domaćeg ili kupovnog)
1 čen belog luka
grančica bosiljka
so, biber
2 kašike maslinovog ulja ili kašika kokošje masti
prstohvat šećera
na vrh noža vegete
Priprema:
Prvo oljuštite krompir, isecite ga na nekoliko kriški, posolite pa prelijte vodom i kuvajte da krompir omekša – oko 15 minuta. U posebnu šerpicu sipajte vodu, stavite šargarepu i luk, ulijte maslinovo ulje (ili kokošiju mast), začinite vegetom pa pustite da proključa. Kada provri ulijte sok od paradajza i ubacite kuvani krompir pa pustite da još jednom proključa. Sada, deo po deo dobro izblendirajte u blenderu i vraćajte u šerpicu pa ponovo prokuvajte. Začnite grančicom bosiljka, solju, biberom i belim lukom a na kraju dodajte i prstohvat šećera.
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар