субота, 24. април 2021.

Krem supa od tikvica sa junetinom🥗🍲🥂

cream soup

                                                  Sastojci:

1 crni luk

1 šargarepa

1 tikvica

300g junetine sa koskom

1/4 šolje pirinča

malo maslinovog ulja

1 kocka goveđe supe

sveži peršun

so, biber

Priprema:

Izdinstati sitno seckani crni luk na malo ulja, uz povremeno dodavanje vode i povremeno mešanje. Šargarepu oljuštiti i iseći na manje komade pa dodati dinstanom luku i kuvati dok šargarepa skoro ne omekša. Tikvicu iseći na manje komade pa dodati zajedno sa pirinčem i kockom supe u šerpu. Uz povremeno dodavanje vode kuvati desetak minuta pa dodati meso. Naliti vodom i kuvati dok meso ne omekša. Kada je meso gotovo izvaditi ga iz supe pa ga usitniti, a supu izmiksati štapnim mikserom do željene gustine. Vratiti meso u supu, posoliti ako je potrebno, pobiberiti i začiniti svežim peršunom.

Prijatno🥂🥰

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...