Sastojci:
1 crni luk
1 šargarepa
1 tikvica
300g junetine sa koskom
1/4 šolje pirinča
malo maslinovog ulja
1 kocka goveđe supe
sveži peršun
so, biber
Priprema:
Izdinstati sitno seckani crni luk na malo ulja, uz povremeno dodavanje vode i povremeno mešanje. Šargarepu oljuštiti i iseći na manje komade pa dodati dinstanom luku i kuvati dok šargarepa skoro ne omekša. Tikvicu iseći na manje komade pa dodati zajedno sa pirinčem i kockom supe u šerpu. Uz povremeno dodavanje vode kuvati desetak minuta pa dodati meso. Naliti vodom i kuvati dok meso ne omekša. Kada je meso gotovo izvaditi ga iz supe pa ga usitniti, a supu izmiksati štapnim mikserom do željene gustine. Vratiti meso u supu, posoliti ako je potrebno, pobiberiti i začiniti svežim peršunom.
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар