KREM ČORBA OD SPANAĆA
Sastojci:
1 mali crni luk
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 komad, oko 50g korena celera
1 čen belog luka
2 manja krompira
100g (2 šake) svežeg spanaća
malo ulja i kašika putera koji možete da izostavite ukoliko postite
soli i bibera, prema ukusu
Priprema:
Crni luk iseći pa staviti sa uljem i puterom u šerpu. Dinstati dok luk ne omekša uz povremeno dodavanje vode i mešanje. U međuvremenu oljuštiti šargarepu, celer i pešrun pa sve sitno iseckati da se što brže skuva. Kada je luk omekšao dodati isečenu šargarepu, celer i peršun pa kratko propržiti uz stalno mešanje. Beli luk sitno iseckati pa dodati u šerpu i pržiti tek toliko da pusti aromu. Naliti litar i po vode i nastaviti sa kuvanjem. Krompir oljuštiti pa iseći na kockice, što sitnije da bude što pre skuvan. Dodati krompir u čorbu, poklopiti – ali ne skroz, pa kuvati dok krompir ne omekša. Kada je krompir omekšao začiniti čorbu solju i biberom pa dodati opran spanać. Poklopiti, kuvati 3-4 minuta da se spanać skuva pa skloniti sa ringle. Čorbu izmiksati štapnim mikserom ili prebaciti u blender pa izblendirati do kremaste teksture. Vratiti na ringlu još minut ili dva, dok ne provri pa skloniti sa vatre. Čorba je gotova! Servirajte je sa malo hladnog jogurta.
Prijatno🥰🥂
Нема коментара:
Постави коментар