Sastojci:
30 g sušenih vrganja
300 ml vruće vode
20 g putera
1 glavica šalot ili crnog luka
1 veći čen belog luka
So i biber, po ukusus
50 ml belog vina
300 g pasterizovane lisičarke ili druge pečurke po želji (sveža, suva, pasterizovana)
Po nekoliko listića ruzmarina, origana i žalfije
1 krompir
½ kašičice senfa
2 kašike vorčester sosa
500 ml goveđeg bujona (500 ml vruće vode pomešano sa polovinom goveđe kocke)
100 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
Na puteru propržite seckani šalot i beli luk, pa dodajte so i biber. Zatim, ulijte belo vino i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne ispari. Dodajte vrganje koje ste prethodno prelili sa 300 ml vruće vode i ostavili da stoje 15-ak minuta. Dodajte lisičarke i krompir pa sve lepo izmešajte. Dodajte sveže začinsko bilje, senf, vorčester sos, goveđi bujon i 500 ml vode pa kuvajte 30-ak minuta da krompir omekša.
U blender stavite veći deo skuvane čorbe s tim što ćete pokupiti sav krompir. Izblendajte pa dodajte neutralnu pavlaku i ponovo izblendajte da se sve sjedini. Preostaloj čorbi dodajte sadržinu blendera, promešajte, začinite ukoliko je potrebno .
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар