субота, 24. април 2021.

Juneća čorbica🥗🍲🥂

                                                Sastojci:

400 g junećih leđa
1 paškanat
1 crni luk
3 šargarepe
2 čena belog luka
3 lista lovora
sveži peršun
sveža mirođija
so, biber
150 ml neutralne pavlake
1,5 l vode

Priprema:

U šerpu stavite povrće, meso i začine. Nalijte vodom, poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, oko 90 minuta. Po potrebi smanjite temperaturu. Kada je meso skuvano, izvadite ga zajedno sa povrćem na tanjir a ostatak supe procedite. Šargarepu i kuvano meso isecite na kockice pa vratite u šerpu. Začinite prema ukusu, nalijte pavlaku i dodajte malo svežeg peršuna. Kuvajte još 20-ak minuta a zatim poslužite.

Prijatno🥂🥰

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...