POTREBNO ZA 3 KORE:
-9 belanaca
-12 kasika secera
-12 kasika przenih mlevenih lesnika
-3 kasike brasna
POTREBNO ZA FIL 1:
-0,7 dcl. mleka
-10 kasika secera
-2 burbon vanil secera
-9 zumanaca
-8 kasika gustina
-80 gr. margarina za kolace
-100 gr. bele cokolade(ja sam koristila belu milka cokoladu)
-1,5 dcl slatke pavlake(vrhnje za slag)
POTREBNO ZA FIL 2:
-3,5 dcl.slatke pavlake(vrhnje za slag)
-2 kasike prah secera
-50 gr. sirnog namaza-krem sir
Potrebno jos 100gr. pecenih iseckanih lesnika za posipanje svakog premaza.
Za dekoraciju po zelji,slag ili 200gr bele cokolade.
PRIPREMA KORE:
Umutite cvrsto 3 belanca,polagano dodavajte 4 kasike ravne secera.Dobro izmiksajte,pa polagano dodajte 4 kasike mlevenih lesnika i 1 kasiku brasna.Ne mutite mikserom vec sa varjacom izmesajte.
Pece se na 180 stepeni oko 12-15 minuta.Kalup je velicine 26 cm,mozete koristiti i 24 cm tada ce vam torta biti vislja.PECI OVAKVE JOS DVE KORE-ukupno 3.
PRIPREMA FILA 1:
Mleko 0,5 dcl.prokuvajte sa secerom.
Posebno umutite zumanca sa vanil secerom,dodajte ostali deo mleka i gustin.
U mleko koje jos kuva sipajte masu od zumanaca polagano uz neprestano mesanje.Kuvajte i mesajte sve dok se fil ne zgusne.
Kada se zgusnulo dodajte belu cokoladu i mesajte dok se ne istopi.
Ostavite da se ohladi i dodajte umucen margarin i umucenu slatku pavlaku.
PRIPREMA FILA 2:
Umutite slatku pavlaku,dodajte secer i sirni namaz.Izmesajte sa varjacom.
FILOVANJE TORTE:
-Kora,fil 1,fil 2,pa posuti sa przenim seckanim lesnicima.
-kora,fil 1,fil 2,posuti lesnicima
-kora,fil 1,fil 2,posuti lesnicima
Tortu stavite u frizider oko 30 minuta,izvadite je pa je lepo zagladite.Od ostatka fila 1 premazite celu tortu.Ukrasite po zelji.Prijatno i sretno pravljenje.
Prijatno😍🥰
Нема коментара:
Постави коментар