Sastojci i priprema:
- 4 jaja
- 100 ml. ulja
- 400 ml. jogurta
- 2 kašičice soli
- 7 kašika kukuruznog brašna (belog ili žutog)
- 7 kašika običnog belog (mekog) brašna
- 1 kesica praška za pecivo 10 gr.
Fil:
- 300 gr. sitnog sira
- 350 gr. svežeg ili zamrznutog spanaća
- malo soli (zavisi koliko je sir slan)
Umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, so, brašno i prašak za pecivo. Sve umutite.
Tepsiju prečnika 30 cm. ili četvrtastu 25x25 cm. podmažite uljem i pospite brašnom(može i pek papir).
Izlijte polovinu testa i stavite da se peče oko 10 minuta u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pripremite fil, iseckan spanać izmešajte sa sirom, posolite ako treba.
Na pečeno testo stavite fil, pa prelijte drugi deo testa. Možete posuti semenkama lana, susama, čia semenke, suncokret...Pecite dok fino ne porumeni oko 35 minuta, sve ukupno se peče oko 40-45 minuta. Ako pečete u večoj tepsiji onda će bitu brže pečeno. Prijatno!🍕🥓
Нема коментара:
Постави коментар