Sastojci i priprema:
- 50 gr. svežeg kvasca
- 600 ml. mlake vode
- 200 ml. ulja
- od 1.200 do 1.400 gr. brašna (zamesiti meko testo)
tip 400 ili tip 500, meko brašno
- 2 kašičice šećera
- 2,5 kašičice soli
Izmešati kvasac u vodi sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i so tek kad ste dodali brašno.
Ostaviti testo da stoji 10 minuta. Podeliti na jufke(pogledajte video)zavisi koliko različitog peciva želite praviti.
Od osatlih sastojaka:
Dodatno ulja jer premazujem pecivo pre pečenja i posle pečenja, vruće.
1. pecivo dupli pužić
- 2 kašike senfa
- 1 kašika maka
2. pecivo pogačice sa belim lukom
- 50 gr. margarina
- malo belog luka u prahu
- prstohvat suvog začina vegete
3. pecivo pužići sa ajvarom
- 5 kašika ajvara
- 1 kašika ljute tucane paprike(ne mora)
4. pecivo lisnati štapići sa kečapom i origanom (pizza ukus)
- 100 gr. kečapa
- 1 kašičica origana ili bosiljka (može i više)
- 100 gr. margarina
5. pecivo kiflice sa spanaćem i belim lukom
- 150 gr. spanaća (svež ili zamrznut) svež malo prokuvajte
- so
- pola kašičice belog luka u prahu ili svež
- 100 gr. margarina
Margarin u receptu koristim rendan na testo pre oblikovanja peciva. (POGLEDAJTE VIDEO)
SVA PECIVA SE PEKU OKO 30 MINUTA NA 200 STEPENI. PRE PEČENJA OSTAVITE DA NADOĐU POLA SATA.
Нема коментара:
Постави коментар