четвртак, 22. април 2021.

Pljeskavice ili cuftice sa ovsenim pahuljicama🥫🥗🥓

 


posne-pljeskavice-recept

Sastojci i priprema:

- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 gr. ovsenih pahuljica (mogu razene i jecmene ili mesano)
- 1 kesica supe (bilo koja moze cak i sa rezancima, ili krem supa, kocka za supu ili ako nemate nista od toga stavite samo kasiku suvog zacina i so po ukusu)
- 50 ml. ulja
- 1 kasika sitne crvene paprike
- biber
- oko 300 ml. vode
- malo persunovog lisca ili bosiljka
- 1-2 kasike prezle
- jos malo ulja za prelivanje
i 2 jaja ali i ne mora ako ste vegan ili postite.

Iseckajte luk pa ga proprzite na ulju. Dodajte iseckan beli luk, vodu, supu iz kesice, biber, sitnu papriku, iseckan bosiljak ili persun. Ostavite kratko da ukrcka, pola minute, pa dodajte pahuljice. Uz mesanje dinstajte oko 2 minute, sklonite sa sporeta i ostavite poklopljeno da se ohladi ili bar prohladi. Umesajte 1-2 kasike prezle i pravite pljeskavice uz pomoc jos malo prezli ili nauljite dlanove. Mogu se prziti u tiganju ili u rernu prelivene sa malo ulja. U rerni ih pecem u zagrejanoj na najacoj temperaturi deset minuta do petnaest minuta. Mogu se preokrenuti. Ovu smesu mozete zamrznuti pa praviti po potrebi. Pečene su lepe i do dva dana.

Prijatno😍🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...