Sastojci i priprema:
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- oko 150 gr. svežeg spanaća (otprilike dve šake)
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 gr. celera
- 3 kašike ulja
- 1 kocka za supu (posna od povrća)
- biber
- so po ukusu
- 3 kriške hleba
- oko 1,500 ml. vode
- 1 kašika brašna
Šargarepu, celer, krompir izrendajte i stavite u šerpu sa crnim i belim lukom. Propržite na ulju pa dodajte iseckan spanać, kocku za supu, prelijte vodom i kuvajte oko 15 minuta. Umutite posebno brašno sa malo vode pa umešajte u ključalu čorbu. Ostavite da kuva još malo. Ne zaboravite na biber i limun koji ovoj čorbi daju poseban ukus. Limun iscedite u skuvanu čorbu ili svako sebi u tanjir.
Poslužite uz kockice hleba koji ste blago propržili u tiganju.
Prijatno!😍🥂
Нема коментара:
Постави коментар