Sastojci i priprema:
- oko 600 - 700 gr. krompira (skuvati)
- 300 gr. pilećeg belog mesa (skuvati zajedno sa šargarepom i krompirom)
- manja glavica luka (ja stavim praziluk ili mladi luk)
- 2 jaja (skuvati)
- 2 kisela krastavca
- 2 kašike majoneza
- 4 kašike kisele pavlake
- malo bibera i soli
- malo iseckanog peršunovog lišća
Dekoracija:
- 1 skuvana šargarepa
- 2 male skuvane cvekle
- 1 veza peršunovog lišća
- 2 kašike tucane paprike
...može i nešto drugo, pečeni susam, lan, origano, mirođija..
Umesto kuvanog mesa može konzerva tunjevine (ili dve konzerve kako volite) odaspite ulje.
Luk sitno iseckajte, stavite u činiju pa izmešajte sa rendanim jajima, krompirom, iseckanim mesom, rendanim karstavcima. Dodajte majonez, pavlaku, začine, peešunovo lišće. Od ove smese formirajte odmah kuglice, možete držati i u frižideru pa naknadno praviti.
Jedan deo kuglica uvaljate u iseckano peršunovo lišće, drugi deo u narendanu šargarepu, treči u narendanu cveklu. Ja sam malo napravila i sa ljutom paprikom. I to je to. Uživajte u divnom ukusu. Mogu da stoje u frižideru 2-3 dana.
Prijatno😍🥂
Нема коментара:
Постави коментар