Sastojci:
200 g pirinča za rižoto
1/2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica putera (izostavite ukoliko postite)
50 ml belog vina
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
800 ml supe *
200 g smrznutog graška
sitno seckani sveži peršun
nekoliko kriški limuna
1 kašika sveže rendanog parmezana (izostavite ukoliko postite)
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte pa propržite na zagrejanom maslinovom ulju i puteru. Kada počne da se prži, dodajte belo vino i promešajte. Zatim, kada vino uvri dodajte pirinač, so i biber pa pržite sve vreme mešajući 4-5 minuta ili dok svaa zrna pirinčna ne dobiju istu, vlažnu, boju. Zatim ulijte supu i pustite da provri. Najbolje je da koristite domaću bistru supu, bez fide i povrća.
Kada provri, smanjite temperaturu u pola i kuvajte 25 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja, dodajte grašak i parmezan. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje, dok se grašak ne skuva. Začinite peršunom i zalijte sa sokom iz jedne kriške limuna. Poslužite odmah uz dodatak parmezana, po želji.
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар