Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
2 kašike gustina
250 g smrznute zelene boranije
2 crvene paprike
2 kašike ulja
Sos:
2 kašike slatko ljutog sosa
2 čena belog luka
2-3 kašike soja sosa
50 ml paradajz sosa
1 kašičica gustina
½ kašičice crnog luka u granulama
½ kašičice čilija
½ kašičice mlevenog đumbira
½ kašičice mlevenog korijandera
½ kašičice bibera
2 kašičice smeđeg šećera
Priprema:
Meso isecite na kockice pa uvaljajte u gustin. Teflonski tiganj dobro zagrejte na srednjoj jačini pa dodajte malo ulja. Pržite meso dok ne porumeni sa svih strana, uz mešanje po potrebi. Izvadite meso i sklonite sa strane.
U isti tiganj stavite seckanu papriku i boraniju. Propržite kratko, zatim sipajte malo vode, poklopite i ostavite 5-6 minuta dok boranija ne omekša. U međuvremenu pripremite sos. U jednoj posudi pomešajte sve sastojke za sos. Ukoliko nemate slatko ljuti sos, možete koristtii samo paradajz sos.
Meso vratite u tiganj sa povrćem. Promešajte pa dodajte sos. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje dok se sos ne zgusne. Zatm, sklonite sa vatre i poslužite.
Prijatno🍷🥰
Нема коментара:
Постави коментар