понедељак, 26. април 2021.

Komplet lepinja sa Zlatibora🫓🥐🍷

                                                 Sastojci:

2 lepinje

2 jaja

100 g starog kajmaka

150 ml moče (pretopa)

pršuta po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lepinjama isecite vrh i izvadite sredinu. U svaku lepinju stavite po jednu punu kašiku kajmaka i jedno jaje. Izmutite viljuškom jaje i kajmak unutar lepinje i zajedno sa poklopcem koji ste isekli na lepinji stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. I ovo je stvar ukusa, možete peći kraće ili duže zavisno od toga kako volite da bude zapečeno jaje. Nakon pečenja, prelijte lepinju pretopom i servirajte. Ukoliko želite, dodajte malo pršute.

Prijatno🍷🥰

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...