четвртак, 22. април 2021.

Spagete bolonjeze🍝🍜🥂



POTREBNO:
-300gr mlevene junetine
-1 velika glavica crnog luka
-4 cesnja belog luka
-600-700ml soka od paradaiza(najlepse je sa paradaiz pelatom)
-1 sargarepa
-mali komadic korena celera
-2dcl vode(ako vam je paradaiz redji moze i manje vode)
-origano ili bosiljak-1 kasikica ravna
-1 kasika vegete
-so po ukusu
-ulje 4-5 kasika
-100gr parmezana(ja cesce koristim trapist jel mi se to uvek nadje u kuci)-sluzi za posipanje,i bez toga moze da prodje.

PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckati,isprziti na ulju.Dodati beli luk sitno iseckan pa i to malo proprziti.Dodati mleveno meso,izrendanu sargarepu i celer,sa lukom dinstati par minuta.Naliti paradiz,vodu i ostale zacine.Kuvati uz cesto mesanje oko 20 minuta.Preliti preko spageta i posuti parmezanom ili narendanim trapistom.Spagete kuvate prema upustvu sa kesice,u kipucu,posoljenu vodu spustate spagete,mesate da se ne zalepe.Kuvate oko 4 minute,probate da vidite jel su jos tvrdi.Ako jesu ostavite jos 2-3minuta poklopljeno u vreloj vodi.Kada su gotove procediti,isprati hladnom vodom,izmesati sa kasikom ulja da se ne zalepe.Ako vam pretekne spageta za veceru,mozete ih osveziti prelivanjem vrele vode,tako cete imati spagete kao da ste ih upravo skuvali.PRIJATNO😍🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...