POTREBNO:
-1 pakovanje spageta
-400gr.sampinjona
-1 glavica crnog luka
-1 cesanj belog luka ili malo belog luka u prahu
-1 kasika iseckane mirodjije
-5 kasika ulja
-1 dcl vode
-1 kasika brasna
-1 kasika vegete
-3-4 kasike pavlake
-soli po ukusu
PRIPREMA:
Preliv:luk sitno iseckati,proprziti na ulju.Dodati oprane i iseckane sampinjone.Dodati beli luk.Dinstati u soku od sampinjona par minuta.Skloniti sa sporeta,dodati brasno izmesati.Naliti vodu i staviti da se kuva uz mesanje.Dodati mirodjiju,vegetu.Kuvati nekih 10 minuta.Kada je gotovo,kad prestane da kljuca dodajte pavlaku(moze i svako sebi posebno).Ako necete pavlaku da stavljate mozete ukapati malo limuna.Dosolite ako treba.
Kuvanje spageta:
u prokljucalu,poseljenu vodu stavite spagete.Kuvajte oko 3 min.Sklonite sa sporeta i ostavite da odstoje jos koji minut,poklopljene dok ne omeksaju.Procedite i isperite hladnom vodom.Da vam se ne zalepe izmesajte sa malo ulja.
PRIJATNO! 😍🥂
Нема коментара:
Постави коментар