четвртак, 22. април 2021.

Spagete sa sampinjonima🧄🥓🍝🍜



POTREBNO:

-1 pakovanje spageta
-400gr.sampinjona
-1 glavica crnog luka
-1 cesanj belog luka ili malo belog luka u prahu
-1 kasika iseckane mirodjije
-5 kasika ulja
-1 dcl vode
-1 kasika brasna
-1 kasika vegete
-3-4 kasike pavlake
-soli po ukusu

PRIPREMA:

Preliv:luk sitno iseckati,proprziti na ulju.Dodati oprane i iseckane sampinjone.Dodati beli luk.Dinstati u soku od sampinjona par minuta.Skloniti sa sporeta,dodati brasno izmesati.Naliti vodu i staviti da se kuva uz mesanje.Dodati mirodjiju,vegetu.Kuvati nekih 10 minuta.Kada je gotovo,kad prestane da kljuca dodajte pavlaku(moze i svako sebi posebno).Ako necete pavlaku da stavljate mozete ukapati malo limuna.Dosolite ako treba.
Kuvanje spageta:
u prokljucalu,poseljenu vodu stavite spagete.Kuvajte oko 3 min.Sklonite sa sporeta i ostavite da odstoje jos koji minut,poklopljene dok ne omeksaju.Procedite i isperite hladnom vodom.Da vam se ne zalepe izmesajte sa malo ulja.

PRIJATNO! 😍🥂

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...