Sastojci:
130g putera
350g oštrog brašna
1 jaje
1 kašičica soli
4-5 kašika vode
150g kuvanog i začinjenog belog mesa
3 jajeta
200ml neutralne pavlake za kuvanje
100g milerama
100g krem sira
60g narendanog parmezana
1 kašičica senfa
150g čeri paradajza
so, biber
Priprema:
Pomešajte brašno i so pa prstima utrljajte komade omekšalog putera da dobijete ujednačene mrvice. Dodajte jaje i vodu pa umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Oklagiijom testo razvući na krug debljine oko 5 mm pa njim obložiti kalup. Skinuti višak testa pa kalup staviti u zamrzivač na 10 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Kalup sa testom izvaditi iz zamrzivača i obložiti aluminijumskom folijom. Preko posuti zrna pasulja ili zrna pirinča. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta pa ukloniti foliju i pasulj pa nastaviti sa pečenjem još 10 minuta. Z to vreme pripremite nadev. Pomešajte jaja, neutralnu pavlaku, mileram, krem sir, parmezan i senf. Začinite po ukusu pa ulijte u pečenu podlogu od testa. Ravnomerno poređajte paradajz i piletinu pa vratite u rernu na 30 minuta. Pečeni tart seći nakon što se malo ohladi.
Prijatno🥂😍
Нема коментара:
Постави коментар