субота, 24. април 2021.

TART SA PILETINOM I ČERI PARADAJZOM🥓🍅🥔


                                                  Sastojci:

130g putera

350g oštrog brašna

1 jaje

1 kašičica soli

4-5 kašika vode

150g kuvanog i začinjenog belog mesa

3 jajeta

200ml neutralne pavlake za kuvanje

100g milerama

100g krem sira

60g narendanog parmezana

1 kašičica senfa

150g čeri paradajza

so, biber

Priprema:

Pomešajte brašno i so pa prstima utrljajte komade omekšalog putera da dobijete ujednačene mrvice. Dodajte jaje i vodu pa umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.  Oklagiijom testo razvući na krug debljine oko 5 mm pa njim obložiti kalup. Skinuti višak testa pa kalup staviti u zamrzivač na 10 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Kalup sa testom izvaditi iz zamrzivača i obložiti aluminijumskom folijom. Preko posuti zrna pasulja ili zrna pirinča. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta pa ukloniti foliju i pasulj pa nastaviti sa pečenjem još 10 minuta. Z to vreme pripremite nadev. Pomešajte jaja, neutralnu pavlaku, mileram, krem sir, parmezan i senf. Začinite po ukusu pa ulijte u pečenu podlogu od testa. Ravnomerno poređajte paradajz i piletinu pa vratite u rernu na 30 minuta. Pečeni tart seći nakon što se malo ohladi.

Prijatno🥂😍

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...