Sastojci:
250 g lisnatog testa
150 g sirnog namaza
200 g čeri paradajza
100 g pršute
badem, pistaći
1 jaje + 1 kašika mleka
Susam, za posipanje
Peršun, za serviranje
Gusti balzamiko sos, za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Lisnato testo razvucite na tanko pa isecite na 6 jednakih delova. Svaki komad testa blago zasecite vrhom noža tako da formirate ivicu a zatim po sredini blago zasecite unakrsno.
Sirni namaz nanesite na svaki komad testa u debelom sloju. Preko stavite pršutu, zatim polovine čeri paradajz, zatim pistaće i bademe. Ivice premažite mešavinom jajeta i mleka pa pospite susamom. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Gotove tartove pospite svežim peršunom (ili bosiljkom) pa prelijte gustim balzamiko sosom i poslužite.
Prijatno!🥂😍
Нема коментара:
Постави коментар