субота, 24. април 2021.

TART SA PRŠUTOM🥓🫓


tart sa pršutom


Sastojci:

250 g lisnatog testa
150 g  sirnog namaza
200 g čeri paradajza
100 g pršute
badem, pistaći
1 jaje + 1 kašika mleka
Susam, za posipanje
Peršun, za serviranje
Gusti balzamiko sos, za serviranje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Lisnato testo razvucite na tanko pa isecite na 6 jednakih delova. Svaki komad testa blago zasecite vrhom noža tako da formirate ivicu a zatim po sredini blago zasecite unakrsno.

Sirni namaz nanesite na svaki komad testa u debelom sloju. Preko stavite pršutu, zatim polovine čeri paradajz, zatim pistaće i bademe. Ivice premažite mešavinom jajeta i mleka pa pospite susamom. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Gotove tartove pospite svežim peršunom (ili bosiljkom) pa prelijte gustim balzamiko sosom i poslužite.

 Prijatno!🥂😍

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...