Sastojci:
2 jajeta
2 kašike mleka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika putera
soli i bibera po ukusu
peršun ili vlašac po želji
Priprema:
Teflonski tiganj stavite na ringlu i zagrejte na srednje jaku temepraturu. Kod mene je to peti od šest stupnjeva. Stavite kašiku maslinovog ulja i kašiku putera i pustite da se dobro zagreju. Za to vreme umutite jaja sa mlekom da postanu ujednačene blede boje. Možete ih tu posoliti i pobiberiti ili to možete raditi kasnije na tiganju, kako vam je lakše.
U vreli tiganj izručite jaja i pustite da se ravnomerno rasporede po celom tiganju. Nemojte mešati i nemojte pomerati ništa. Kada se omlet potpuno odvojio od dna tako da se ceo pomera kada protresete tiganj tj. kada se na površini veći deo jaja stegao, tada pospite peršunom/vlašcem i preklopite omlet na jednu stranu pa pržite još 30-ak sekundi do 1 minuta najviše. Servirajte u tanjir i uživajte.
Prijatno🥰🍷
Нема коментара:
Постави коментар