Sastojci:
4 fileta odmrznutog oslića
180 ml piva
120 g brašna
1 ravna kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
prilozi: pomfrit, taartar sos, coleslaw salata, skuvani grašak, limun
ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, so, šećer i kvasac pa dodajte pivo. Sjedinite žicom u gusto testo i ostavite sa strane. Ulje zagrejte a zatim filete ribe koje ste prethodno prosušili ubrusom umočite u testo i staavite polako u vrelo ulje. Nemojte stavljati previše ribe jer će testo dosta naarasti pa je svaakom filetu potrebno prostora kako bi se ravnomerno ispržio.
Pržite 3-4 minuta sa jedne straane a zatim okrenite i pržite još toliko. Da li je riba gotova možete proceniti i po boji i izgledu. Testo treba da je zlaatno braon i da je fino naraslo i hrskavo. Prženu ribi izvadite iz ulja i stavite na žicu ili papirni ubrus da ispsuti višak masnoće. Ponovoite sa preostalom ribom.
Ukoliko pržite smrznuti pomfrit, ubacite ga u ulje kada završite sa ribom i pržite do željene boje i hrskavosti. Nemojte brinuti za ribu, neće joj smetati da sačeka pomfrit.
Fish and chips poslužite uz tartar sos, kriške limuna i po želji salatu ili kuvani grašak.
Prijatno🥂🥰
Нема коментара:
Постави коментар