понедељак, 26. април 2021.

Pohovana riba sa pomfritom🍤🦪🍷

fish and chips

                                              Sastojci:

4 fileta odmrznutog oslića

180 ml piva

120 g brašna

1 ravna kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica suvog kvasca

prilozi: pomfrit, taartar sos, coleslaw salata, skuvani grašak, limun

ulje za prženje

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, so, šećer i kvasac pa dodajte pivo. Sjedinite žicom u gusto testo i ostavite sa strane. Ulje zagrejte a zatim filete ribe koje ste prethodno prosušili ubrusom umočite u testo i staavite polako u vrelo ulje. Nemojte stavljati previše ribe jer će testo dosta naarasti pa je svaakom filetu potrebno prostora kako bi se ravnomerno ispržio.

Pržite 3-4 minuta sa jedne straane a zatim okrenite i pržite još toliko. Da li je riba gotova možete proceniti i po boji i izgledu. Testo treba da je zlaatno braon i da je fino naraslo i hrskavo. Prženu ribi izvadite iz ulja i stavite na žicu ili papirni ubrus da ispsuti višak masnoće. Ponovoite sa preostalom ribom.

Ukoliko pržite smrznuti pomfrit, ubacite ga u ulje kada završite sa ribom i pržite do željene boje i hrskavosti. Nemojte brinuti za ribu, neće joj smetati da sačeka pomfrit.

Fish and chips poslužite uz tartar sos, kriške limuna i po želji salatu ili kuvani grašak.

Prijatno🥂🥰

Нема коментара:

Постави коментар

LIGNJE IZ RERNE🦐🦞🍤

Potrebno je: (za dve porcije) pakovanje smrznutih lignji (ili 4 komada većih svežih) 100g prezli 2 kašike oštrog brašna so nekoliko kašika m...